Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Boğaziçi Yazılım aracılığıyla Siemens PLM Software' den yazılım desteği alıyor.
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Boğaziçi Yazılım ile Siemens PLM Software’in ortak yazılım desteği sayesinde, bundan böyle dünya çapındaki firmaların en gelişmiş ürünlerini ortaya çıkarmak için kullandığı teknolojinin aynısını sınıflarında kullanabilecek. Öğrenciler ise teorik bilgilerini pratiğe dönüştürerek öğrendiklerini hayata geçirebilecek ve uygulama becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bugün Boğaziçi Yazılım aracılığıyla Siemens PLM Software’den 52 milyon doların üzerinde hibe aldığını duyurdu. Yazılım desteği sayesinde, otomotivden havacılık sektörüne, gemi inşaatından yüksek teknolojiye sahip elektronik cihazlara kadar birçok farklı alanda dünya çapındaki firmaların yenilikçi ürünler geliştirmek için kullandığı teknolojinin aynısı, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kullanımına sunulacak. Bu tür yazılımları kullanarak eğitimini tamamlayan öğrenciler, teknoloji firmaları tarafından istihdam edilecek öncelikli adaylar arasında yer alıyor.
Siemens PLM Software’in Türkiye’deki dağıtıcısı Boğaziçi Yazılım tarafından Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne hibe edilen Siemens PLM Software’in NX™ CAD/CAM yazılımı, bilgisayar destekli tasarım, üretim ve mühendislik çalışmalarını entegre çözümlerle destekliyor. NX™ hibesinden önce Mühendislik Fakültesi’nin lisans programlarındaki CAD/CAM derslerinde CAD programı olarak farklı bir program kullanılırken, CAM derslerinde de öğrencilerin kişisel bilgisayarlarına yüklenen programlar kullanılıyordu. Sağlanan destek sayesinde, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bilgisayar laboratuarındaki bilgisayarlara hibe yazılım yüklenecek, öğretim elemanları ve öğrenciler de lisanslı programla eğitimlerini tamamlama şansına sahip olabilecek. Hibe edilen yazılım, aynı zamanda Mühendislik Fakültesi’nde mevcut olan CNC Dik İşleme Merkezi ile yapılacak eğitimler ve bilimsel çalışmalarda da kullanılabilecek.
“Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak öğrencilerimizin gelecekte teknoloji alanındaki kariyerlerini çizmelerine yardımcı olacak bu cömert destek için Siemens PLM Software’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyen Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik, aynı zamanda maddi yazılım desteğinin alınması sürecinde gerekli prosedürleri tamamlayarak dünya standartlarında bir yazılımı öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kullanımına sunmaya ve fakülteyi teknolojik olarak daha donanımlı hale getirmeye yardımcı oldukları için, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Çevik, Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Can Çivi’ye de teşekkürlerini iletti.
Siemens PLM Software tarafından yapılan maddi yazılım desteği, Siemens PLM Software akademik program doğrultusunda gerçekleştiriliyor. PLM yazılımı ise, bu sayede, her yıl dünya çapında 11 bin eğitim kurumundaki 1 milyon öğrenciye ulaşıyor. Yazılım, ilköğretim okullarından yüksek lisans seviyesindeki mühendislik araştırma programlarına kadar her akademik seviye için kullanılabiliyor.
Siemens PLM Software, dünya çapında 7 milyon kullanıcı lisansına, 71 bin müşteriye ve 7 milyon kullanıcıya sahip, ürün yaşam döngüsü yönetimi (PLM) alanında hizmet veren dünyanın lider firmalarından biridir. Siemens PLM Software, sunduğu çözümlerle kullanıcılarının daha akıllı kararlar alarak daha iyi ürünler üretmesine yardımcı olur. http://www.plm.automation.siemens.com/
1992 yılında kurulan ve ilk kez 1993-1994 öğretim yılında öğrenci alarak eğitim ve öğretim hayatına başlayan Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 1997 yılının baharında ilk mezunlarını vermiştir. Fakülte, ilk kurulduğu yıllarda yalnızca Makine, İnşaat ve Gıda Mühendisliği alanında eğitimler verirken, zaman içinde bölüm sayısını artırmış ve yeni merkezler eklemiştir. Günümüzde Endüstri, Elektrik-Elektronik, Malzeme ve Bilgisayar Mühendisliği ile Biyomühendislik bölümlerinde eğitimlerini sürdüren fakülte, aynı zamanda “Uygulamalı Matematik ve Hesaplama Merkezi”, “Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi” ve “Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi” adı altında üç merkeze ev sahipliği yapmaktadır. http://muhendislik.cbu.edu.tr/
Yazılım ve hizmet olarak toplam çözüm gerektiren projeler için, anlaşmalı olduğu yazılım şirketlerinin ürünleri ile anahtar teslimi çözümler üretmekte ve sunduğu çözümlerle ilgili satış, eğitim, danışmanlık, destek, uygulama ve uyarlama hizmetleri vermektedir. www.bogaziciyazilim.com